Vervoer kinderen veilig naar school

In veel gevallen wonen kinderen dicht bij hun school. Eventueel onder begeleiding, kunnen zij dan lopend of fietsend naar school toe. Maar een school dichtbij huis is niet altijd vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld als kinderen naar het speciaal onderwijs gaan. Deze scholen zijn niet altijd in de buurt te vinden. Dan is het handig om te weten wat de regels zijn om kinderen veilig naar school te vervoeren met een auto of busje.

Kies voor professioneel vervoer

Bij het vervoer van meerdere kinderen naar school, kan het professioneel vervoer per bus de oplossing zijn. Maar dan moet een dergelijk bus ook professioneel geschikt gemaakt zijn voor dit soort vervoer. Daarvoor kun je terecht bij Worksystem.be. Bij Worksystem.be wordt een busje aangepast aan alle geldende eisen.

Ten eerste natuurlijk voor voldoende en comfortabele zitplaatsen. Ieder kind moet goed kunnen zitten en vooral ook veilig, dus met goede gordels. Daarnaast kan Worksystem.be allerlei extra´s installeren, bijvoorbeeld op het gebied van entertainment. Zo installeert Worksystem.be schermpjes om kinderen onderweg te vermaken. Verder moet de chauffeur comfortabel kunnen zitten en onderweg gemakkelijk controle over het entertainmentsysteem hebben. Ook hiervoor kan Worksystem.be zorgdragen.

Denk aan de wettelijke regels

Voor het veilig vervoer van kinderen naar school, gelden ook enkele wettelijke regels. En die kunnen erg streng zijn. Zo is het verplicht om kinderen tot 1.35 te vervoeren in een goedgekeurd kinderstoeltje of eventueel op een zittingverhoger. Onder goedgekeurd, vallen alle kinderzitjes die aan de wettelijke Europese regels voldoen. Dit is te herkennen aan de vermelding op het label met ECE 44/03 of 44/04.

Wat is de beste plek voor vervoer van kinderen?

De beste plek in een auto is voor kinderen achterin. Ook bij een eventueel ongeval, worden kinderen dan niet geraakt door een airbag. Voorin is overigens niet verboden, maar wel altijd volgens de wettelijke regels.

Laat begeleiding meerijden

Het is aan te raden om bij professioneel schoolvervoer een begeleider mee te nemen. De chauffeur hoeft zich niet met de kinderen bezig te houden en wordt niet afgeleid. De begeleider houdt dan de kinderen bezig.